Grise er en kærkommen tilføjelse til en bedrift som vores, da overskud fra plante og frugtproduktionen kan indgå som en del af deres foder. Samtidig er en levende frilandsgris et dejligt væsen, som er fascinerende at følge, når den får lov at udfolde sig, som den finder det bedst.

Vi har derfor i samarbejde med Favnen Fuld startet en mindre produktion af økologisk højkvalitetskød fra sortbrogede danske landracesvin. Målet er et økologisk produkt af tårnhøj kvalitet, med plads til dyrevelfærd i særklasse.

Sortbroget landrace er et smukt gammelt dansk svin. Det er en relativt lille gris, men den er robust og sund, og besidder alle grisens naturlige egenskaber og instinkter. Vi ser det som vores vigtigste opgave, at værne om at grisene har et så naturligt liv som muligt, og tager derfor en lang række forbehold, når vi opdrætter vores økologiske svin. De går ude i det fri fra fødsel til slagtning. Søerne får kun et enkelt kuld om året, og de får selv lov til at bestemme, hvornår smågrisene vænnes fra. Ringe og den slags vederstykkeligheder ser de ikke noget til, og der arbejdes aktivt med at skaffe og frembringe det bedst mulige foder.

Det giver glade grise og kød af høj kvalitet. Hvis I vil vide mere om vores projekt, kan I læse om både drift  i vores fælles folder om opdrættet: Økogrise_hæfte.

Du kan nu bestille en halv eller hel gris til levering efter aftale I oktober og november.

En halv gris vejer mellem 25-30 kilo og prisen er 75 kr/kg.
Grisen er finparteret, og vi sørger for, at du får en vejledning med, så det er let for dig at få kødet i fryseren. Er du særlig ferm kan du nøjes med en grovpartering eller slet ingen partering.

Købet fra de fritgående sortbrogede grise er særdeles velsmagende.

Du kan kontakte os via sommergroent@madsen.tdcadsl.dk eller via 23312007 med bestillinger eller spørgsmål.