Gartneriet Sommergrønt startede vi i 1990. Gartneriet var fra starten 100 % økologisk drevet og underlagt statskontrol, og det er et princip, vi naturligvis aldrig har forladt. Vores intention var, som det fortsat er, at producere sunde og ubehandlede fødevarer på en bæredygtig facon.

Vi har fra starten været fokuseret på en varieret produktion, med planter, urter, grøntsager og frugter fra både drivhus og friland. Det at være et kombineret væksthus- og frilandsgartneri, giver os den force, at vi selv kan holde styr på hele processen fra frø over udplantning til høst. Sammen med udvalgte økologiske frøproducenter, har vi således igennem årene kunne kaste os ud i eksperimenter med snart sagt hvad som helst, uden at være begrænset af sorts- og plantevalg fra engros-markedet. Læs mere om tankerne bag vores sortiment her

I 2007 startede en ny epoke for firmaet, hvor vi besluttede at stoppe udviklingen frem mod stadig større og mere intensiv økologisk produktion, for i stedet at satse på et mere direkte salg fra gartneriet til kunden. Vi er dermed en del af den aktuelle bevægelse, der ønsker at skabe en mere direkte sammenhæng “fra jord til bord”. Kontakten med dem der forbruger og spiser vores afgrøder, bringer en anden slags glæde til bedriften, og håndværket blivet anderledes, når der er bedre tid til den enkelte kunde. Ugens aktuelle tilbud af råvarer kan ses her.

Vi er altid på jagt efter spændende nyt og har i dialog med vores kunder fundet grøntsager, der ikke ellers er kendt i det normale udbud i detailhandlen. Vores tilbud af blomster er eksempelvis en variation af spændende og flotte planter, vi selv finder er noget særligt, men vi har ingen ambitioner om at kunne tilbyde alt i hverken grønt eller blomsterafdelingen. De kendte masseproducerede blomster har vi undladt at arbejde med.

Gartneriet er i forsat udvikling. Nyt prøves af – noget med succes, mens andet bliver oplevelser, vi husker tilbage på. Et af de mest spændende nye projekter er en mindre produktion af gourmetgrise, som skal passe ind i bedriften. I samarbejde med vores gode ven Kirsten fra Favnen Fuld, forsøger vi således at finde frem til det bedste griseliv og den bedste opdrætsform. Læs mere om projektet her.

Grundideen for gartneriet er nu som før det økologiske princip, men i dag tilføjer vi, at vi selv skal kunne trives i arbejdet uden tanke for den stadig mere snærende konkurrence på området. Vi skal sammen med vores kunder opbygge et spændende og overraskende sted, der er rart at være på og besøge.